EUFOR o najavi okupljanja na međuentitetskoj liniji

Vijesti 31. aug 202316:57 3 komentara
N1/F.Z.

"EUFOR nije dobio nikakav zahtjev od vlasti u Bosni i Hercegovini" u vezi sa najavom sutrašnjeg okupljanja na četiri lokacije na međuentitetskoj liniji razgraničenja između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, rečeno je za N1.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović pozvao je građane iz drugog entiteta da u petak, u 18 sati, dođu na “međuentitetsku granicu” na mirno okupljanje koje organizuju kao podršku za Milorada Dodika i Miloša Lukića protiv kojih je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu. Podsjetimo, skup “Srpska pred sud” prvobitno je planiran ispred Suda BiH u Sarajevu, ali je MUP Kantona Sarajevo odbio njihov zahtjev iz sigurnosnih razloga.

Iz EUFOR-a su, povodom ovog poziva, za N1 kazali da su posvećeni podršci vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

“EUFOR nije dobio nikakav zahtjev od vlasti u BiH po ovom pitanju. EUFOR ostaje posvećen podršci vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja”, saopšteno je.

Više u vezi sa najavom skupa i reakcijama možete pročitati OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare