Feraget o hapšenju Alise Mutap: Dojam da zna puno više od onoga što govori

Vijesti 16. jun 202114:47 > 16:05 0 komentara
N1

Advokat porodice stradalog Dženana Memića Ifet Feraget izjavio je danas da se cijeli slučaj dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom te da, kako je izjavio, čitav niz dokaza od samog početka dovodi u pitanje sve ono što se priča i sve ono što je izjavljivala danas uhapšena Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka Dženana Memića.

Sve se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom. Čitav niz dokaza od samog početka dovodi u pitanje sve ono što se priča o Alisi Mutap. Dva puta je i Kantonalni sud potvrdio da se stiče dojam da ona zna puno više od toga što govori i da sakriva pravu istinu“, izjavio je Feraget.

O tome koji su ključni elementi koji su doveli do njenog hapšenja je rekao da on smatra da je ključni momenat kada je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić saopštila da se u ovom predmetu vodi aktivna istraga te da je ključni momenat opredijeljenost ljudi da se dokaže, kako je naveo, da smo svi jednaki pred zakonom.

Nije bitno koliko je vremena prošlo. Mnogi su gajili nadu da zbog protoka vremena nikada neće odgovarati. Ne želim da prejudiciram, i Alisa uživa sve privilegije pretpostavke nevinosti kao i svako drugi, ali Muriz i njegova porodica Memić treba da uživaju u dostojanstvu a ta im je prilika bila uskraćena“, rekao je.

Komentarisao je i pretrese u Banjaluci i Zenici u vezi sa slučajem stradanja Dženana Memića, te istakao kako će detalje toga javnost uskoro saznati te naveo da postoji povezanost sa organiziranim kriminalom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!