FERK prolongirao razmatranje zahtjeva EPBiH za poskupljenje struje, odluka na narednoj sjednici

Vijesti 11. jun 202415:11 0 komentara
N1

FERK je održao redovnu sjednicu u Mostaru, a na dnevnom redu je trebalo biti i razmatranje Prijedloga cijena za opskrbu krajnjih kupaca kod javnog opskrbljivača JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo. Ova tačka je skinuta s dnevnog reda, a Elektroprivreda BiH će dostaviti dodatne informacije te će povećanje cijene električne energije biti razmatrana na idućoj sjednici.

Sanel Buljubašić, generalni direktor Elektroprivrede BiH kazao je kako je objasnio da su cijene javnog snabdijevanja električnom energijom jako niske i da se nisu mijenjale 10 godina.

“Mi smo najveća kompanija u BiH s najvećim brojem kupaca. Moramo misliti na energetsku stabilnost ovog sistema i ne smijemo dozvoliti da se urušava. Na sjednici je rečeno da se ovaj sistem urušava godinama, mi kao nova uprava to nećemo dozvoliti. Sve ćemo učiniti da održimo sistem stabilnim”, rekao je Buljubašić nakon prisustva sjednici FERK-a.

N1

Naveo je kako “njihov dolazak pokazuje da su privrženi kompaniji te da FERK nije protivnik”.

“FERK nam treba. Imamo set energetskih zakona koje moramo rješavati. Mi hoćemo da sarađujemo s FERK-om, ali zajednički cilj treba da bude stabilnost energetskog sektora u BiH. Ja vjerujem da ćemo do roka našeg zahtjeva uspjeti završiti ovu priču i krenuti u neka bolja vremena kada govorimo o stabilnosti EPBiH”, dodao je.

Podsjetimo, EPBiH je tražila povećanje cijene električne energije do 10 posto. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!