Fikret Abdić objavio video iz svog ureda u Velikoj Kladuši

Vijesti 30. sep 202113:10 1 komentar
Facebook Screenshot

Načelnik Općine Velika Kladuša i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić, objavio je video iz svog ureda nakon što su članovi njegove Laburističke stranke objavili da je uhapšen sinoć. Njegova kćerka Elvira Abdić-Jelenović kazala je kako on na kraju nije odveden u prostorije SIPA-e već da je otišao na posao.

U videu se obraćao biračima i građanima. Kazao je kako je zadnji zahtjev koji je uputio Sudu u Bihaću poslao dokumentaciju da je imao alergijsku astmu na jesen i proljeće, ali da je to pogrešno shvaćeno u Hrvatskoj i BiH.

“Nisam tražio da ostanem na slobodi. Tražio sam da budem na Golom otoku jer mi je to okruženje odgovaralo. Nisu vjerovali i iskoristili su to protiv mene. Ja sam jači od svih tih pritisaka. Kada je počeo novi mandat, sve je učinjeno da ponovo ne budem izabran. Kada nisu uspjeli, dešava se najveća zloupotreba mog rada kući. Ja sam rizikovao i kada sam primao goste, uvijek sam govorio da se prime u prostoru stranke koji je daleko lošiji od mog kabineta. Tri dana prije nego ću prezentirati materijal o onome što sam uradio, Kolegij je konstatovao da je on obiman, a onda su 10-ak dana kasnije konstatirali da ja ne radim. Pokreće se smjena radi nerada, neaktivnosti, neprisustva u javnosti itd. U materijalima sam dao težište na najteža pitanja”, rekao je Abdić.

U video nije govorio o sinoćnjem privođenju. Podsjetimo, njegova kćerka je rekla kako je mislila da je riječ o šali jer su proslavljali njegov rođendan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare