Film “Gym” Srđana Vuletića od 24. oktobra u kinima: Priča o nasilju i društvu bez empatije

Kultura 23. okt 202413:32 0 komentara
N1

Nakon premijere na ovogodišnjem Sarajevo FIlm Festivalu, film Srđana Vuletića "Gym" 24. oktobra stiže i u kina širom Bosne i Hercegovine.

Scenarij pored Srđana Vuletića potpisuje i Mirela Trepanić Grbešić, autorica originalne priče koja je pretočena u dugometražni film “Gym”.

“Važan je zbog ove velike teme jer je nasilje svjetska epidemija, pogotovo u porodici, odnosno nasilje nad ženama. Ovaj film mogu pogledati srednjoškolci, i mlađi od 18 godina. Oni možda i najviše mogu razmišljati o tome da se ne nađu u toj situaciji, da im nasilje nikada ne bude izbor”, rekla je.

N1

Film se bavi temom nasilja nad ženama na specifičan način. Prikazuje šta se desi ako se neki problem ne tretira u početku. Radnja je smještena u društvo bez empatije, u društvo koje žudi za herojima.

“Pričamo priču kako se agresivna manjina vrlo lako nametne pasivnoj većini. Također, ti agresivci se vrlo lako prepoznaju i udružuju što je još opasnije. Ti neki slojevi su dolazili vremenom. U suštini je to jednostavna priča o tome da ako prepoznamo neki problem i ne reagujemo na njega odmah taj problem će rasti i eksplodirati svima u lice”, kazao je Srđan Vuletić o filmu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!