Forbes stiže u BiH 14. novembra, urednica izdanja je Ika Ferrer Gotić

Vijesti 12. nov 202310:34 5 komentara
Ika Ferrer Gotić

Najpoznatiji svjetski poslovni medij Forbes od 14. novembra počinje sa radom u Bosni i Hercegovini.

Novo digitalno izdanje Forbes Bosna i Hercegovina će biti dragocjen izvor informacija za investitore, poduzetnike, i sve one koji su zainteresirani za dinamična dešavanja na poslovnoj sceni. Kroz članke, analize, intervjue i ekskluzivne priče, čitaoci će biti u mogućnosti da prate trendove, razmatraju mogućnosti za rast i donose informisane odluke.

Bosanskohercegovačko izdanje Forbesa vodit će Ika Ferrer Gotić, dobro poznato novinarsko ime i televizijsko lice.

Ferrer Gotić je ekonomistica i karijeru je započela još 2004. godine u Rotterdamu u američkoj IT komapniji Hawking Technologies Incorporated. Po povratku u BiH 2010. godine, postaje dijelom regionalnog tima Comtrade Grupe, a prelaskom na TV1 2012. je započela svoju televizijsku karijeru. Od 2014. godine dio je regionalnog informativnog kanala N1.

“Više od jednog stoljeća, Forbes je cijenjen glas za kompanije, investitore i poduzetnike, pružajući suštinski uvid u globalnu ekonomiju. Sa posvećenošću kvalitetnom novinarstvu i stručnim analizama, regionalni Forbes tim će raditi na osnaživanju naših čitalaca znanjem koje im je potrebno za donošenje informisanih odluka. Biti dio regionalnog i svjetskog Forbes tima je čast! Donosimo i najuspješnije Forbes biznis priče iz zemlje, regije i svijeta, a ponudit ćemo i jedinstvenu analizu tržišnih promjena, predstaviti najuspješnije menadžere, filantrope i biznismene, kao i lidere i liderke poslovnog svijeta. Dosljedni smo apsolutnom novinarskom integritetu i našoj ulozi u oblikovanju poslovnog narativa u zemlji i regiji”, ističe Ferrer Gotić.

Autorica je mnogobrojnih regionalnih i međunarodnih televizijskih intervjua, specijala i istraživačkih priča. U njenim intervjuima se pojavljuju i CNN-a poznata lica, kao što su Christiane Amanpour, Nic Robertson, Nia-Malika Henderson, Ben Wiedeman, Clarissa Ward, Jim Scuitto i drugi.

U sklopu međunarodne redakcije N1 televizije, Ika je boravila i na granici s Ukrajinom i izvještavala o najvećoj izbjegličkoj krizi nakon Drugog svjetskog rata. Njen humani pristup najuroženijima, ostao je zapisan u široj međunarodnoj javnosti, uključujući The Guardian, The New York Times i škotski The National.

Tečno govori pet jezika i majka je dvije djevojčice, Sache i Tanye.

Forbes Bosna i Hercegovina je samo jedno od pet licenciranih izdanja koje u regionu otvara kompanija United Media kroz strateško partnerstvo sa Forbesom. Ovaj sajt će, kao i izdanja u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, u potpunosti imati pristup svim Forbes sadržajima ali će donositi i lokalne priče. Iskusni timovi novinara i urednika iz regiona trudit će se da kreiraju jedinstven sadržaj prilagođen interesovanjima i potrebama publike.

Kroz partnerstvo sa Forbesom, kompanija United Media, koja posluje u okviru United Grupe, učvršćuje poziciju medijskog lidera u jugoistočnoj Evropi. Kompanija u svom portfoliju ima više od 120 medija: 60 televizija, 40 portala kao i radio stanice i štampana izdanja. Posluje u osam zemalja i zapošljava 4.200 ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare