Formiranje vlasti u FBiH: Blokiraj me, blokirat ću te

Vijesti 10. mar 202319:17 1 komentar
Fena

Blokiraj me, blokirat ću te. Fraza aktualna u današnje vrijeme, kad više nitko ne zna kako će se formirati Vlada Federacije i hoće li taj entitet, nakon četvorogodišnjeg tehničkog mandata, dobiti novog premijera i ministre.

Svi gledaju u ulicu Emerika Bluma 1 i Christiana Schmidta da lupi šakom od stol. Ni na državnoj razini ne izgleda baš najbolje, već su počee zamjere jednih na račun drugih.

Predsjednica FBiH Lidija Bradara kaže da su dogovorene aktivnosti kako da Nermin Nikšić bude mandatar za sastav nove Vlade FBiH. Postoji kaže parlamentarna većina i pustite me da radim svoj posao. Potpredsjednik FBiH Refik Lendo može da blokira proces imenovanja Vlade, a može sve da rješi i Visoki predstavnik u BiH.

Da li funkcioniše vlast na državnom nivou ? Oni bi rekli da funkcioniše. Današnja sjednica Savjeta ministara na kojoj je trebalo biti govora o budžetu je u jednom dijelu i prekinuta, kada je trebala da nam se obrati i predsjedavajuća Borjana Krišto, ali je ona otkazala to obraćanje otkazala iz ovih razloga.

Više u prilogu Slaviše Starčevića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare