Forto odgovorio Zahiragiću

Vijesti 22. mar 202112:59 2 komentara
Screenshot

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo je na skupštini KS odgovorio na pitanje zastupniku Harisu Zahiragiću - a koje se ponavljalo više puta.

“Zastupnik Zahiragić je tražio da mu napravimo analizu u smislu preraspodjele sredstava sa kapitalnih projekata. Imam osjećaj da je zastupnik tretira sve te novce jednako”, rekao je Forto i pojasnio o čemu se tu radi.

“Mi imamo 150 miliona KM kapitanih ulaganja – ceste, škole, utopljavanja, stambena izgradnja za boračku populaciju, mlade, sve velike projekte koje radimo. Upoznati se kroz budžet. Od 150 miliona samo su 16 miliona budžetska sredstva, a od ih 16 miliona osam miliona KM su stavke koje su učešće za PDV koje moramo imati, jer morate platiti PDV da bi uradili projekat, a onda tražiti povrat”, pojasnio je Forto.

“Imamo robne rezeve koje su tu kao kapitalna stavka, neke druge koje se ne mogu dirati. Od 150 miliona ostaje 8 miliona vlastitog učeščća. To je najčešće da se pokrene projekat. Ako budemo radili dodatna izdvajanja za postcovid – kapitalne stavke nisu mjesto odakle trebamo skidati novac, jer su nam potrebe za razvoj”, zaključio je i dodao:

“Nadam se da je zastupnik Zahiragić zadovoljan odgovorom”, istakao je Forto.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare