Forto: Slavlje smo završili sinoć, iz sektora transporta čeka nas usvajanje 1.400 zakona i odluka

Vijesti 25. mar 202414:34 0 komentara
F.Z./N1

Stranke Trojke obratile su se danas javnosti, nakon što je prošle sedmice Evropsko vijeće odobrilo otvaranje pristupnih pregovora između Bosne i Hercegovine i Evropske unije. Predsjednik Naše stranke, Edin Forto, poručio je da je slavlje gotovo, te da već od danas počinje rad na narednoj etapi.

“BiH je zauzela evropsku perspektivu iz koje ne smije izaći dok ne ostvari ono što je bitno – a to je da sjedimo za istim stolom i glasamo ravnopravno sa najjačim državama u Evropi”, poručio je Forto.

Kao ministar saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine, Forto se po pitanju nastavka EU puta osvrnuo i na svoj sektor, saopštivši da će nadležni u BiH u kontekstu transporta morati usvojiti 1.400 zakona, akata i odluka.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
Elmedin Konaković (F.Z./N1)
F.Z./N1

“Jedan od stručnjaka je nedavno objavio da se radi o sto hiljada stranica gustog teksta pravne stečevine. Slavlje smo završili sinoć. Moguće je da već u narednim danima krenu novi izazovi, niko ne kaže da će biti lako, ali mi nećemo odustati”, rekao je, zahvalivši se i svojim kolegama iz koalicije.

Medijima su se obratili i ostali predsjednici stranaka koalicije, a Nermin Nikšić (SDP) je poručio kako je zeleno svjetlo Evropskog vijeća jedan od dokaza da su “uigrana ekipa, te da nadopunjuju jedni druge.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!