FOTO Uhapšen muškarac osumnjičen za napad na novinara Mirzu Derviševića

Vijesti 26. aug 202320:37 0 komentara
N1

Na području Vogošće uhapšen je Miralem Alić, koji je osumnjičen za napad na novinara iz Brčkog, Mirzu Derviševića.

Ovu informaciju na svom zvaničnom Facebook profilu i sam Dervišević.

“Pravda još uvijek postoji, sve pohvale za Sarajevski kanton i FUP. Miralem Alić je uhapšen u Vogošći”, napisao je Dervišević.

Naime, on je ranije danas objavio fotografiju jednog od osumnjičenih za napad na njega.

“Ovo je Miralem Alić jedan od osumnjičenih u napadu na Novinara. Miralem je u bjekstvu i napustio je Distrikt nakon napada na mene. Njegov brat Mirza Alić je bio uhapšen i zadržan 48h te nakon što je predat tužilaštvu BD BIH pušten na slobodu. Miralem Alić se nije odazivao na poziv policije na saslušanje”, naveo je.

Potom je dodao:

“Prema snimku koji je Miralem postavio na Instagram Miralem Alić se hvali kako nije u bjegstvu već normalno šeta Sarajevom. Na snimku je u predjelu čela vidljiv crni hematom koji je prikriven puderom predpostavljam. Zašto bi Miralem bio nadmijan i opušten u Sarajevu a brat mu u zatvoru. Apelujem na građane BiH ukoliko videbosobu sa snimka da istu prijave policiji. Nadam se da zakon neće zakazati… Apelujem na kolege novinare da pomognu koliko god mogu kako bi pokušali dovesti pred lice pravde i kako bi zaustavili ismijavanje svakog napada na novinare”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!