Fotoreporter iz Jablanice objavio emotivan video: “Da ostane zapisano”

Vijesti 12. okt 202422:14 0 komentara
Screenshot/YouTube

Dženad Džino, fotoreporter iz Jablanice koji na svojim društvenim mrežama svakodnevno izvještava sa terena u Jablanici koja je najviše pogođena bujičnim poplavama u Bosni i Hercegovini, objavio je emotivni video "Da se ne zaboravi" na svom kanalu na YouTubeu.

“Da se ne zaboravi” želi Džino koji je, sudeći prema videu, ali i poruci u opisu ispod njega želio poslati poruku jedinstva koje je bilo vidljivo sve ovo vrijeme dok je trajalo spašavanje i pomoć ljudima koji su preživjeli poplave, čišćenje terena i pronalazak žrtava kojih je u Jablanici bilo, nažalost, najviše.

Brojni spasioci iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i mnogih drugih zemalja pomagale su kolegama u BiH u ovoj misiji.

Džino je to objedinio u svom videu uz potresne prikaze Jablanice nakon razornih poplava.

“Dragi moji prijatelji Bosanci i Hercegovci, Srbi, Hrvati, Slovenci, Crnogorci.. Prije nego što ponovo počnete da se mrzite, znajte da ima jedan mali grad čija je velika nesreća ujedinila sve što vam se još jučer činilo da ne može biti ujedinjeno. Grad koji više nikada neće biti isti. Grad koji je preko noći izgubio dio svoje duše, svoje mladosti. Izgubio je svoje očeve, majke i svoju djecu… Sve je nestalo u trenu a ostat će zapisano u vječnost.. Da ostane zapisano”, napisao je Džino.

Džino je ovaj video objavio večeras 12. oktobra, a u njemu je montirao snimke od 4. oktobra (dan nakon poplava) pa sve do današnjeg dana. U pozadini videa mogu se čuti dirljivi stihovi pjesme “Ruža” bh. kantautora i pjevača Dine Merlina.

Podsjetimo, razorne poplave su u noći sa 3. na 4. oktobar pogodile područje Jablanice, Konjica, Kreševa, Fojnice i Kiseljaka. Osim što su pričinjene ogromne materijalne štete, poplave su odnijele i ljudske živote, a mnoge ljude ostavile bez krova nad glavom.

Dosad je prema zvaničnim informacijama u poplavama smrtno stradalo 25 osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!