FUP u Sarajevu uhapsio jednu osobu zbog ucjene: Prijetio ženama da će objaviti njihove privatne fotografije, tražio novac

Vijesti 30. maj 202411:55 0 komentara
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela „Ucjena“ iz člana 296. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode je lišeno jedno lice iz Sarajeva, inicijala A.Č. (1989.), koje se sumnjiči da je u prethodnom periodu s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršilo ucjenu na štetu više osoba ženskog spola, prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te zahtijevalo da mu se isplati određeni novčani iznos.

“Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata navedenog lica, kojom pronađeni su pronađeni predmeti koji su traženi Naredbom navedenog Suda

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a protiv istog će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!