Gavrankapetanović-Smailbegović: Potpune laži sa KCUS-a

Vijesti 22. sep 202219:22 2 komentara
N1

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) su za N1 komentarisali podizanje disciplinske prijave protiv doktorice na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo Fatime Gavrankapetanović-Smailbegović koja je istu nazvala neutemeljenom. Doktorica Gavrankapetanović - Smailbegović je za N1 prokomentarisala cijeli slučaj.

Naime, disciplinska prijava je podnesena jer je, kako je navedeno u njoj, doktorica bila u frizerskom salonu u vrijeme posla, tačnije, oko 15:00 sati, a radno vrijeme joj je do 16:00 sati.

U prijavi se dalje ističe da se doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović lažno upisala u evidenciju dolazaka i odlazaka ljekara, navodeći da je došla u 7:00, a izašla u 16:00 sati, te tvrde da to nije tačno.

Laži koje iznose iz Kliničkog centra da sam bila 8 godina na bolovanju su potpuno neistinite. Možda su računali moje porodiljsko odsustvo jer sam rodila troje djece a onda tome dodali šta žele. Društvo u kome možete lagati kao što to rade iz KCUS-a i jeste razlog zašto više niko častan ne želi da trpi mobing i stalne laži. Za kraj ću poručiti da sam ja tokom četiri godine rata u opkoljenom Sarajevu porađala i liječila bolesne žene a nisam bila ni u Istanbulu ni u Zagrebu. Bila sam sa građanima Sarajeva“, kazala je doktorica Gavrankapetanović – Smailbegović za N1.

Ranije danas su iz KCUS-a nam kazali da se doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović nedavno vratila sa bolovanja koje je trajalo gotovo pune dvije godine.

U toku tog bolovanja obilazila je taj isti salon, kozmetičke salone, putovala, prisustvovala raznim druženjima, kao i obilazila ministra zdravstva KS, Harisa Vranića, koji nas je redovno o tome obavještavao, moleći ga za posao u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi, a što joj on nije želio omogućiti (posjedujemo njegove SMS poruke o tome). Prema zvaničnim podacima Kadrovske službe KCUS-a dr. Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, po raznim osnovama, ukupno 8 godina nije dolazila na posao. Samim tim nije uredu da ‘bježi’ s posla”, kazali su.

Opširnije na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare