Gledajte uživo sjednicu Parlamenta FBiH: Počela rasprava o imenovanju Marina Vukoje za ustavnog sudiju

Vijesti 28. maj 202419:39 0 komentara

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine cijeli dan zasjeda. Zastupnici su razmatrali nekoliko izmjena zakona. Među najvažnijim tačkama dnevnog reda je imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH. Upravo je počela rasprava o tome.

Podsjećamo, Komisija za izbor i imenovanje na posljednjoj sjednici utvrdila je i to da je čitava procedura oko izbora sudije Ustavnog suda BiH provedena u skladu sa „Ustavnom BiH, Poslovnikom Predstavničkog doma i Odlukom o postupku izbora sudija Ustavnog suda BiH, koje bira Predstavnički dom Parlamenta FBiH”.

“Na koncu na dnevnom redu današnje sjednice su i druga važna imenovanja, poput izbora zajedničkog povjerenstva za izbor generalnog revizora, Neovisnog policijskog odbora, odbora za reviziju pa i imenovanje novog predsjedatelja Predstavničkog doma”, kazala je Lidija Bradara, koja je danas prisustvovala sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

U ranijem toku ove sjednice nije usvojen prijedlog potpredsjednika FBiH Refika Lende da se sa dnevnog reda pod posljednjom tačkom „izbori imenovanja“ skine tačka izglasavanje o imenovanju sudije Ustavnog suda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!