Gorska službe spašavanja organizovala utrku Aki čamcima

Vijesti 27. mar 202219:40 > 20:07 0 komentara
GSS

Gorska službe spašavanja - Stanica Sarajevo organizovala je "AKI 2022", prvu utrku u vožnji aki čamaca na području Bosne i Hercegovine.

Aki čamci se dugi niz godina koriste širom svijeta za siguran transport unesrećenih osoba na skijalištima i ostalim terenima pokrivenim snijegom. Utrke u vožnji aki čamaca organizuju se od strane gorskih službi spašavanja širom svijeta kako bi spasioci pokazali svoje tehnike brzog i sigurnog transporta te se dobro zabavili uz ovaj nesvakidašnji događaj.

GSS

Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo kao pobjednik utrke u vožnji Aki čamaca u Mojstrani, Slovenia, 2019. godine organizovane od strane GSS Slovenije, ove godine je odlučila da započne organizaciju ovakvih utrka na domaćem terenu.

U utrci “AKI 2022” su učestvovali timovi iz GSS Srbije, Jahorine, Tuzle, Brčkog, Visokog i Stanice Sarajevo. Prvo mjesto sa najbržim vremenom osvojio je tim iz GSS Stanice Sarajevo, drugo mjesto osvojio je tim iz GSS Jahorina a treće tim iz GSS Srbije. Pobjedničke ekipe su osvojile simboličan poklon, trofej u obliku aki čamca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!