Gosti Novog dana Edin Forto, Meridijana Dugonjić, Marko Topić i Josip Milanović

Vijesti 17. sep 202314:41 0 komentara
Novi dan

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto gost je Novog dana. Poskupljenje registracije vozila, ukidanje aerodromskih taksi, gradnja puteva, infrastrukturni projekti, IT sektor, nivo tehnologije u BiH, politička situacija - naše su teme.

Merdijani Dugonjić je 2008. godine dijagnosticiran dijabetis i zbog višestruke porodične anamneze dijabetičara više se posvetila nutricionizmu i zdravlju. Posebnu pažnju poklanja savjetima o ishrani dijabetičara, neovisno o kojoj vrsti dijabetesa se radi. O nutricionističkim intervencijama razgovaramo danas sa magistricom nutricionizma, trenutno doktorandicom Merdijanom Dugonjić.

Sportske minute posvećujemo fudbalu. O fudbalskoj reprezentaciji BiH, okolnostima u fudbalskom savezu BiH, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, onima koji odlučuju o fudbalu u BiH za Novi dan govori Marko Topić – bivši fudbalski reprezentativac BiH.

“Ostavljam nam ove redove što mi ih duša u tišini diktirala. Ostavljam nam ove rečenice što ih nikad naglas izgovorio nisam, pa sam ih valjda zato napisao”. Na ovaj način Josip Milanović najavljuje svoju prvu knjigu na kojoj je radio nekoliko godina. “Gromoglasni šapat” Pisoj promoviše u Novom danu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!