“Gotovo je, EU svjetlo je zeleno”, reče vlast: Ako je tačno, šta dalje?

Vijesti 09. mar 202414:10 0 komentara
N1

Evropski vod posta vojska Evropske unije. Uđe na teritoriju Bosne i Hercegovine. Žestoka najezda. Jak pritisak na bh.političku kastu- koja je plandovala godinama. Kako bi za dvije sedmice, u našu korist, do 21. marta, usvojila još samo dva evropska zakona. Zaprijetiše nam ! S vatrom se više ne igrajte. Ne fantazirajte o secesiji. Onaj, koji se u tome prepozna, političar sa sudske klupe, javi se za riječ.

Uz salvu uvreda diplomatama, objavi Urbi et Orbi. On već zna, ono što niko ne zna. Sve je gotovo. Zeleni se evopsko svjetlo. Bijeli se dim. I ostali skočiše ! Brisele, eto nas!

I krenuše sa taktikom – hvalite me usta moja!

A taj političar, koji zna ono što niko ne zna, provede i dan u ulozi optuženika za krivično djelo. Nakon sudnice, zbog bezbjednosnih razloga, brzo pređe entitetsku liniju. Promijeni ‘mučno proevropsko’ lice i obruši se na sve i svakoga. Pogrdnim imenima. Na sudije, tužioce, američkog ambasdora, ‘ovog- onog’ Šmita i ostale strance ‘kolonizatore’. Prozva i Bošnjake.

Istog dana, Savjet ministara BiH usvoji novi Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa. Vele, ‘rigorozan’ je. Dlanom o dlan, hitno, oba doma Parlamenta BiH usvojiše ovaj zakon…. Treći, sporni zadatak- Zakon o sudovima- za sada političari ne spominju. Da li ono ‘Gotovo je’ visi u vazduhu?

Gledajte Tačku na 7 i saznajte više, ujutro od 9 časova ili poslijepodne od 17,15.

Sa vama će biti Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!