GP BiH ima pune ruke posla: Drastično raste broj lica sa potjernica i sigurnosno interesantnih osoba

Vijesti 24. nov 202314:30 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Granična policija Bosne i Hercegovine ima pune ruke posla. Drastičan je porast broja lica koje podliježu posebnim provjerama.

“Prošle godine evidentirano je 2.738 osoba za kojima su od nadležnih tijela raspisane potjernice, raspisi o traganju, mjere zabrane prelaska državne granice, sigurnosno-interesantnih osoba, osoba o kojima je potrebno dostaviti informaciju o prelasku državne granice i ostale potrage, što je više za 77,56 % u odnosu na 2021. godinu (1 542). U prvih devet mjeseci 2023. godine, evidentirano je 1 774 oosba za kojima su od nadležnih tijela raspisane potjernice, raspisi o traganju, mjere zabrane prelaska državne granice, sigurnosno-interesantnih osoba, osoba o kojima je potrebno dostaviti informaciju o prelasku državne granice i ostale potrage”, naveli su za N1 iz Granične policije.

Podsjetimo da je nedavno iz Bosne i Hercegovine pobjegao i osuđeni pedofil, Ivica Mišković. Granicu je, kazao je za jednu hrvatsku televiziju, prešao biciklom. Upravo se trenutno tamo i nalazi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!