Grad Mostar traži hitnu sjednicu Skupštine o neredima

Vijesti 21. okt 202409:50 0 komentara
Foto: N1

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je zaključak o navijačkim izgredima koji su se dogodili u nedjelju navečer u Mostaru.

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je zaključak o navijačkim izgredima koji su se dogodili u nedjelju navečer u Mostaru, prenosi Bljesak.info.

“Traži se sjednica kantonalne Skupštine sa sagledavanjem sigurnosne situacije u Gradu Mostaru i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu”, stoji u Zaključku u kojem se osuđuje nasilje i traži privođenje vinovnika.

Podsjećamo, u nedjelju večer izbili su sukobi navijačkih skupina na Španskom trgu u Mostaru.

Foto: Printscreen Bljesak.info

Pet osoba završilo je u bolnici, dok su tri osobe uhapšene, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) HNK.

“Građani su dojavili da se ulici Bulevar naredne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama na glavi. Dolaskom policijske patrole skupina nepoznatih osoba se počinje kretati u pravcu Španskog trga, gdje se i zaustavljaju kod objekta javnog WC-a. Nakon izvjesnog vremena policijska patrola se povlači prema kružnom toku na Španskom trgu. U jednom momentu iz pravca Ulice Krpića izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, gdje dolazi do sukoba između pomenute dvije grupe”, rekao je Marić.

Nakon što je uspostavljen javni red i mir, policijski djelatnici su se po naredbi uputili u mostarske bolnice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!