Grad Sarajevo izdvojio dodatna sredstva za sanaciju štete na pijaci Kvadrant

Vijesti 29. nov 202312:36 1 komentar
F.Z./N1

Alma Čengić, vijećnica Gradske vijećnice Grada Sarajeva, objavila je danas da će Grad Sarajevo izdvojiti dodatnih 50.000,00 KM za sanaciju štete prouzrokovane nedavnom požarom na pijaci Kvadrant. Ovo povećanje finansijske podrške, koje je sada ukupno 150.000,00 KM umjesto dosadašnjih 100.000,00 KM, rezultat je dobre saradnje i visokog stepena empatije između vijećnice SDA BiH Alme Čengić i gradonačelnice Benjamine Karić. Vijećnica Čengić je i kao općinska vijećnica Općine Novo Sarajevo izrazila posebnu odgovornost prema trgovcima i njihovim porodicama koji su pretrpjeli gubitke usljed požara.

“Ovo je trenutak kada zajedno kao zajednica trebamo podržati one koji su najviše pogođeni. Zahvaljujući našoj dobroj saradnji i velikoj empatiji gradonačelnice Karić, uspeli smo povećati sredstva namenjena za sanaciju štete na pijaci Kvadrant,” izjavila je vijećnica Čengić.

Vijećnica je također istakla napor gradonačelnice Benjamine Karić koja je bila među prvima na licu mjesta i pružila moralnu podršku trgovcima, a sada i finansijsku podršku kako bi im pomogla u prevazilaženju materijalnih gubitaka.

Osim toga, vijećnica Čengić je uputila apel Gradu Sarajevu da, uz koordinaciju s načelnicima Novog Grada i Novog Sarajeva, a posebno sa donosiocima odluka sa viših nivoa vlasti, pruži podršku i stanarima okolnih zgrada koji su takođe pretrpjeli značajnu štetu. “Ovo je vreme kada treba pokazati solidarnost i podržati sve one koji su pogođeni ovom tragedijom. Nadam se da će dodatna sredstva pomoći u ublažavanju patnji trgovaca i stanara zgrada te da će zajednički napor doprineti obnovi Kvadranta,” zaključila je vijećnica Čengić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare