Grad u Sokocu uništio sve: Voće, povrće, čak i krovove kuća (VIDEO)

Vijesti 06. jul 202219:49 0 komentara
N1

U opštini Sokolac grad je uništio sve. Voće, povrće, livade, čak i krovove kića. Mještani čekaju pomoć i pokušavaju spasiti ono što je preostalo.

Nevrijeme praćeno kišom i snažnim gradom zamijenilo je visoke temperature u Bosni i Hercegovini. Za samo 20 minuta, led je prekrio opštinu Sokolac i izazvao nezapamćenu štetu. U skoro svim domaćinstvima stradalo je voće, povrće, livade.

Sve ono što su mještani Stanića brdo, Margetići i drugih okolnih sela posadili u maju i nadali se da će plodove ubirati u oktobru, nestalo je preko noći. Kako će dalje ne znaju.

”Nama je uništeno sve moguće, sve što smo posadili, krompir, povrće, voće, sve je uništilo. Što se kaže u crnu zemlju.

Ovo se ništa oporaviti ne može, jer je baš totalno uništeno. Kako ćemo, teško. Ja mislim da je ova sezona gotova više, već je i kasno da se ponovo sije. Ne znam, Probaćemo nešto, valjda će nam neko nešto i pomoći, izaći u susret, da se malo oporavimo od ovoga”, apeluje Stojanka Purković.

U selima Margetići, Tukovi nastradalo je 1500 duluma zasijanog krompira. Osim povrća i voća, grad je oštetio i krovove kuća.

”Što se tiče kuće, uništilo je, polomilo je crijep. Travu, krompir… Imamo stoku, imamo ovce, krave, kokoši. Pa ne znam, nadamo se od opštine, vlade i svega da nam pomognu, ljudima koje je zadesila ta nepogoda”, naglašava za N1 Mladen Marković.

Još uvijek nema preciznih informacija o vrijednosti štete koja je načinjena. Ali dosadašnji podaci najavljuju da će ona iznositi nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka.

Više detalja u priči Dragice Gajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!