Građani Lukavca o pucnjavi: “Djeca su zablokirala vrata učionice da ih ne ubije”

Vijesti 14. jun 202316:23 0 komentara
N1 BiH/Nova BH

Pucnjava koja se ovog jutra dogodila u osnovnoj školi u Lukavcu uzdrmala je BH javnost kao i region, a stanovnici Lukavca su nakon ovog stravičnog događaja ostali uplašeni za sigurnost svoje djece ali i cijelog društva. Reporteri su razgovarali sa građanima ovog grada.

Gospodin čija kćerka ide u istu školu u kojoj je maloljetnik pucao na nastavnika ovog jutra, kaže da nije bila prisutna, ali da je ipak strah za njenu sigurnost.

“Moje dijete ide u tu školu. Prije dva dana je završila i hvala Bogu nije preživjela ovu vrstu straha u ovoj velikoj mjeri. Jeste da je bila tu blizu ali, eto, nije direktno bila u školi”, rekao je on.

Mediji su prenijeli da je isti dječak koji je počinio ovo djelo i ranije imao prijeteće ispade, pitali smo građanina Lukavca da li je upoznat sa tim slučajem.

“Nisam znao za to. Imaju neka nagađanja, sad neke priče koje nisu vjerovatno provjerene. Policija vjerovatno zna da je taj momak već imao tih nekih ekscesa”, dodao je muškarac.

Sagovornik je upitan da li je njegova kćerka uplašena ovim činom, a on je rekao: “da, ne smije izaći iz kuće“.

Mi smo mali grad i ovo nam ne treba. Pogotovo omladina sad vjerovatno zbog ovih televizija i dešavanja u susjednoj zemlji, uzimaju stvar u svoje ruke umjesto da izvuku pouku da ne smiju ovo raditi i izigravati kauboje“, zaključio je on.

Djevojka po imenu Mubina razgovarala je sa reporterima i naglasila da su članovi njene porodice bili prisutni u trenutku pucnjave u školi.

Mi smo ovo i očekivali. Nakon ovih svih dešavanja i nakon zataškivanja svih dešavanja: gdje su burno svi reagovali prvih par dana. U redu, to je Srbija, ali to se moglo očekivati i u ovakvom manjem mjestu, posebno dijete koje je bilo problematično i koje je govorilo da će tako nešto uraditi“, kazala je.

Mubina ističe da su trebali poduzeti veće mjere.

“Što se tiče svih škola, znači bez obzira da li je dijete bilo problematično ili ne, oni su to trebali uraditi. Mi ne da smo šokirani i potreseni”, rekla je ona.

Dalje je kroz suze dodala: “ja imam rođake i djecu u školi koja su kada smo ih pitali kako su rekli ‘mi smo uspjeli zablokirati vrata‘”.

Građanka Lukavca je rekla da su njeni rođaci u tom trenutku bili u školi i da su čuli pucnjavu i jedino što su uradili jeste da su stavili stolove i stolice na vrata “da i njih ne bi neko ubio“.

Djeca nisu smjela izaći dok policija nije došla po njih, kaže ona.

Dobili smo informaciju iz prve ruke, gdje su rekli kad su čuli pucnjavu oni su znali šta je u pitanju“, zaključila je Mubina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!