Građani protestuju zbog redukcija vode, gradonačelnik se zahvaljuje preduzeću

Vijesti 05. okt 202116:00 0 komentara
N1

Građani Istočnog Sarajeva najavili su za danas proteste zbog višemjesečnih redukcija vode. Organizatori protesta kazali kako se znalo dešavati da po osam sati dnevno nemaju vode. S druge strane, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je zahvalnicu preduzeću "Vodovod i kanalizacija".

Gradonačelnik se zahvalio jer su, kako je rekao, priključivanjem drugih izvorišta i prespajanjem određenih pravaca vodosnabdijevanja ukinuli redukcije građanima Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže. No, uputio je i izvinjenje.

“Izvinjavam se svim građanima koji nisu imali uredno vodosnabdijevanje. Svi smo dijelili tu sudbinu. Međutim, teret odgovornosti ne može biti prevaljen ni na `Vodovod`, niti na opštinsku i gradsku vlast”, naglasio je Ćosić.

On je podsjetio da je u posljednje dvije godine vrelo Tilave, čija je uobičajena izdašnost 150 litara u sekundi, palo na 72 litra, što je problem koji se do sada nije pojavljivao.

No, građani će danas u 17:30 sati održati proteste ispred Doma zdravlja.

“Na protestu će organizator u ime nezadovoljnih građana uručiti nadležnima zahtjeve koji se odnose na hitno rješavanje pitanja urednog vodosnadbijevanja, pokretanja nadzora nad zakonitosti poslovanja Vodovoda i zaštitu svih izvorišta namijenjenih ljudskoj upotrebi”, rekli su organizatori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!