Građani sa donacijama pohrlili u Pomozi.ba: Najpotrebnije deke, topla odjeća..

Vijesti 08. feb 202312:56 0 komentara
N1

Nakon stravičnog zemljotresa koji je u Turskoj i Siriji odnio na hiljade života, te hiljade preživjelih ostavio na hladnoći - i građani Bosne i Hercegovine bili su brzi u organizaciji pomoći. U tome im je itekako olakšalo udruženje Pomozi.ba. Osim novčanih donacija, ovo udruženje od danas prikuplja i odjeću, obuću, deke, higijenske potrepštine, pelene i opremu za bebe, vreće za spavanje i slične stvari koje će, u nekoliko navrata, dostavljati u razorena područja.

“Već od ranih jutarnjih sati, od osam ujutru, otkako smo otvorili svoja vrata zaista je veliki broj građana došao. Doniraju kako stvari, tako i novac”, izjavila je portparolka udruženja Maja Arslanagić – Hrbat, uz zahvale građanima.

Donosimo vam neke od mogućnosti za uplate i pomoć narodu Turske i Sirije

Ovakve donacije prikupljat će se do subote do 17 sati. Pozivaju se još jednom oni koji žele i mogu pomoći da svoje stvari donesu na adresu Fetaha Bećirbegovića broj 8, a donacije se prikupljaju svaki dan od 8 do 17 sati.

“Kada god smo u kriznim situacijama imali akcije – od zemljotresa u Albaniji, do Ukrajine, imali smo veliku podršku naših građana. Primamo i na stotine i na hiljade poziva naših građana koji pitaju kako pomoći”, prepričava nam Arslanagić – Hrbat.

Maja Arslanagić – Hrbat

Trenutno su najpotrebnije deke, topla odjeća i stvari za bebe. Hrana, podcrtavaju iz ovog udruženja, u ovom slučaju nije potrebna.

Do sada je, kada je riječ o novčanim donacijama, prikupljeno preko 500 hiljada KM. U ovaj iznos uračunavaju se i najavljene donacije iz kompanija, kao i ono što je do sada pristiglo na račune udruženja.

N1
N1
N1
N1

Humanitarni broj 17006 i dalje ostaje aktivan.

Udruženje Pomozi.ba u nekoliko navrata će ići do Turske kako bi dostavili prikupljenu pomoć.

Podsjetimo, dešavanja nakon katastrofalnih potresa u Turskoj i Siriji, iz minuta u minut, možete pratiti na našem BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!