Građani Sarajeva zabrinuti nakon pucnjave u školi: “Sve kreće od porodice, kako su djeca odgojena ovo je još i dobro…”

Vijesti 24. okt 202414:28 2 komentara
N1

Posljednih dana sarajevske osnovne i srednje škole suočavaju se s desecima lažnim dojava o postavljenim bombama, a jutros je javnost potresla vijest o pucnjavi u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu. Maloljetnik je povrijedio učenika te škole kojem je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu konstatirana "lakša tjelesna povreda". O svemu je obavješteno i Tužiteljstvo u Sarajevu.

Nakon jutrošnjeg događaja koji na svu sreću nije završio tragično, građani Sarajeva su potreseni.

“S obzirom na to da imam iskustvo tamo iz Srbije, u Beogradu što se desilo u Ribnikaru prošle godine, mislim da je to zabrinjavajuće. Iskreno mislim da nije dobro”, rekao nam je sagovornik porijeklom iz sarajeva, s adredom u Beogradu te je prokomentirao mogući uzrok ovakvog ponašanja maloljetnika: “Pa mislim da prvo kreće od porodice, od kuće, tako da… Dosta porodica danas nije zajedno, nego su razvedeni i onda nemaju tarj čvrst odgoj i onda dolazi do tih posljedica.”

Druga sugovornica smatra da “može i gore” s obzirom na današnji odgoj djece.

“Kako su djeca odgojena ovo je još i dobro, jer djeci dati nasilne igrice, to nije nimalo dobro, vjerujte”, prokomentirala je.

Majka dvanaestogodišnjeg djeteta je zabrinuta. Kaže da se pucnjava može dogoditi i udrugim školama: “Jako zastrašujuće, zabrinuta sam kao roditelj. Imam dijete od 12 godina koje, naravno, ide u drugu školu, ali sutra se može desiti i u toj školi. Katastrofa.”

Podsjećamo, do pucnjave u školi je došlo jutros oko 8 sati. Maloljetnik koji je pucao je pod policijskim nadzorom, a učeniku su konstatovane lakše tjelesne povrede na KCUS-u.

Kantonalni tužitelj nije izlazio na mjesto pucnjave jer su u pitanju lakše tjelesne povrede, ali je tužitelj koji je rukovodio ovim slučajem okarakterizirao ovo kao krivično djelo izazivanje opće opasnosti i laka tjelesna povreda, kazala je portparolka MUP-a KS, Mersiha Novalić.

Pridružite nam se na našem oficijelnom WhatsApp kanalu klikom na ovaj link.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare