Građani telefonom zvali političare, evo ko im se javio

Vijesti 22. nov 202116:52 > 18:19
Izvor: F.Z./N1

Danas su održani protesti ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine, a organizovala ih je grupa građana okupljena oko neformalne grupe "Restart". Građanski aktivista i organizator današnjih protesta u Sarajevu Suad Đozić pozvao je telefonom parlamentarce.

Između ostalog zanimalo ih je zašto Parlament BiH nije u redovnom zasjedanju.

Brojni pozivi su bili bezuspješni. Na telefon se nisu javljali Mirko Šarović, Denis Zvidić, Borjana Krišto, Dragan Mektić….

Javio se Adli Osmanović, potpredsjednik i zastupnik SDA koji je rekao da će podnijeti inicijativu za održavanje hitne sjednice i inicijativu za zaštitu ustavno-pravnog poretka BiH.

 

Na telefon Nermina Nikšića, lidera SDP-a BiH javila se sekretarica. Okupljenim je kazala šta ta politička opcija radi kako bi ispunila neke od zahtjeva ovih protesta, te poručula da će predsjedniku stranke prenijeti poruke.

Na poziv su se još javile Marina Pendeš iz HDZ-a i zastupnica Alma Čolo.

Podsjetimo, grupa građana okupljena oko neformalne grupe ‘Restart’, a koji su ranije održavali proteste ispred Ureda visokog predstavnika u Sarajevu, te ispred ambasade SAD-a, danas su održali protest bh. institucija, na Trgu Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar