Građani Zavidovića nakon ubistva: “Nije normalno, strah nas je”

Vijesti 25. sep 202310:51 1 komentar
N1

"U sinoćnjoj pucnjavi u zavidovičkoj pekari “Central”, u ulici Zlatnih ljiljana, smrtno su stradali radnica D. A. i muškarac H. M.", potvrdio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Dežurni tim Policijske stanice Zavidovići dojavu o pucnjavi zaprimio je u 21.17 sati, a istragu su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica.

“Uviđaj je trajao do 1.35 sati. Na licu mjesta identifikovana je žrtva, radnica pekare D. A., rođena 1990. godine te muškarac H. M., rođen 1978. godine. Pretpostavlja se da je H. M. počinilac ubistva te da je nakon toga počinio i samoubistvo”, kaže Fišek.

Građani Zavidivića jutros uznemireni.

“Jutros čuo na vijestima. Ne znam ništa o tome. Brinu me takve situacije i takvi slučajevi. Mora bit zabrinut svako. Šta rade, ne znam, katastrofa. Trebaju nešto poduzeti, šta čekaju, ne znam.”

“Nije normlano. Ako ne možeš da se lijepo rastaneš. Rastat se i svako sebi, drugačije ne bih uradio.”

“Sinoć sam pročitao na Facebooku. Brinu me takve vijesti. Ništa se ne radi da se to spriječi.”

“Čula sam. Birne me. Nepoduzima se dovoljno. Zabrinjavajuće je i plašimo se. Poduzet nešto zbog nošenja oružja.”

“Brinu me takve vijesti. Ništa ne poduzima ništa, a trebalo bi. Svašta bi nešto trebali.”

“Ko je zadovoljan? Idem ženu čuvati i imam hiljadu briga. Strah me sada ovuda proći. Treba se kontrolisati nošenje oružja”, kažu građani.

Još se na utvrđivanju motiva ubistva i samoubistva, ali prema izjavama svjedoka, žena i muškarac nisu bili u srodstvu niti u bračnoj vezi, ali će se vještačenjima utvrđivati, kako je rekao Fišek, da li su bili i u kakvoj vezi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare