Građani Zenice nakon potresa: “Ovo je baš za neočekivati, strašan je osjećaj” (VIDEO)

Vijesti 31. dec 202311:33 0 komentara
N1

Četiri povrijeđene osobe, od kojih su dvije zadržene na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao i nekoliko oštećenih kuća u zeničkim naseljima Ljubetovo, Hece i Vranduk te oštećenja na fasadama u samom gradu, bilans je sinoćnjeg zemljotresa s epicentrom kod Zenice, koji je u 21.43 sati pogodio Bosnu i Hercegovinu.

Ekipa N1 je posjetila Zenicu gdje je razgovarala sa građanima nakon potresa koji se dogodio sinoć.

Bio sam u stanu, tu sam se zatekao, gledali smo televiziju. Ružan osjećaj, doživljavam drugi ili treći put slično. Ja kao građanin Zenice sam doživio slično nešto kada je bio gorski udar, podrhtavalo je tlo i pobjegao sam“,

Bili smo u stanu, kada je uzdrmalo, slike su neke popadale. Žena je skočila da bježi, ja sam je uhvatio za ruku. Neugodan je osjećaj. Ne znam da li je najjači“,

Bila sam u kući, prestrašno Boga mi. Ovo je baš za neočekivati. Šta ja znam, šta god bude, od dragog Boga je“,

“Bio sam, srećom prošlo je”,

“Bila sam u kući, bilo je strašno. Prije nekoliko godina smo imali slično, ali je ovo bilo užas. Odmah su se alarmi upalili”, neki su od odgovora građana Zenice u anketi N1.

PROČITAJTE JOŠ

Prema podacima koje je saopćio dežurni službenik u Operativnom centru Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog, sinoć iza ponoći je nakon izvršenog policijskog uviđaja zbog oštećenja na dva automobila, otklonjeno i kamenje koje se odronilo na magistralni put M-17, između dva tunela u naselju Vranduk kod Zenice.

“Očekujemo izvještaj Civilne zaštite Grada Zenica, čija će ekipa izaći na teren te evidentirati štete u naselju Ljubetovo, gdje je sinoć prijavljeno obrušavanje crijepova sa kuća, zatim potpornog zida te pucanja zidova i plafona na nekim starijim kućama.

Prema dosadašnjim informacijama, u Ljubetovu je oštećeno pet-šest kuća, ali još čekamo kompletan izvještaj. Dobili smo prijavu o oštećenju na još dvije kuće u naselju Hece te na jednoj kući u Vranduku”, kazao je dežurni u Operativnom centru KUCZ Grada Zenica.

U odronu kamenja na magistralni put M-17 prijavljeno je oštećenje na dva automobila, zbog čega je saobraćaj bio u potpunom zastoju te usmjeravan preko alternativnog pravca, regionalnim putem kroz naselje Tetovo-Banlozi-Vranduk do Nemile.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!