Gradonačelnica Karić: Zenit Đozić će biti komesar Nove godine, Sarajevo je najljepše ukrašen grad u regiji

Vijesti 30. dec 202311:50 1 komentar
N1

Sarajevo je opet centar regije. Ne samo zbog najave odličnog organizovanog javnog dočeka, nego i zbog, kako mnogi kažu, ove godine, najljepše ukrašenog grada. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, govorila je za N1 o javnom dočeku Nove, festivalima u najavi, i drugim sadržajima, koje građani Sarajeva i turisti mogu očekivati u narednom periodu.

Pored sarajevske priče uz doček Nove godine, kaže gradonačelnica, naši sugrađani moći će uživati u dodatnim  aktivnosti.

“Grad Sarajevo je podržao Festival svjetla koji će biti dostupan u februaru i martu. To je nešto posebno i sviju pozivam da dođu i vide. Podržali smo Winter festival – tu naši turisti mogu uživati u gastro ponudi. Otvorili smo i besplatno klizalište. To su sve aktivnosti koje čine da i januar nakon nove godine bude podjednako atraktivan i lijep kao i prednovogodišnji praznici. Podržali smo i Street food festival na Vilsonovom šetalištu. To će biti jedna kombinacija kulturnog i gastronomskog sadržaja”, navela je gradonačelnica Sarajeva.

MUP KS: Važne informacije za građane povodom dočeka Nove godine u Sarajevu

Kapaciteti u glavnom gradu BiH su popunjeni, a želja je, dodaje gradonačelnica, da se turisti što duže zadrže.

Kada govorimo o finansijskom aspektu, pored zabave, doček Nove godine treba posmatrati kao investiciju, ističe ona, gdje pored onoga što se uloži vrati se dosta više.

“Doček ove Nove godine je koštao oko 475.000 KM, ukupno za sva četiri benda. Povrat sredstava od dočeka Nove godine od prošle godine je iznosio oko 450 miliona. To je ogroman povrat. Ulaganje u doček Nove godine je vrijedna investicija”, ponavlja gradonačelnica, dodajući da se raduje se svemu što je pripremio Zenit Đozić.

“On će biti komesar Nove godine. Uživamo i u svemu što je Top lista nadrealista uradila. Jedna lijepa topla sarajevska priča uz sarajevski dernek”, predstavila je ukratko šta to građane očekuje koji se odluče na javni doček.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Pored dočeka prekrasno je ukrašen i grad, a Karić kaže, posebno se pažnja posvetila ukrašavanju mostova.

“Mislim da smo najljepše ukrašen grad u regiji. Za mene je Sarajevo najljepši grad, kao lijepa djevojka, koja stavi malo nakita i samo dotjera svoju ljepotu”, rekla je Karić.

Svim građanima, na kraju razgovora, poželjela je da im Nova bude bolja i prosperitetnija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare