Gradonačelnik Bosanske Krupe o napadu na policajce: Ovo je miran i tolerantan grad, šokirani smo

Vijesti 25. okt 202407:37 0 komentara
Screenshot

Armin Halitović, gradonačelnik Bosanske Krupe sinoć je odmah s ostalim nadležnima u ovom gradu izašao na teren nakon što je maloljetnik nožem usmrtio jednog, a teško ranio drugog policajca u policijskoj stanici u ovom gradu.

“Šta god da kažemo u ovom slučaju je malo, a i puno. Mi smo miran i tolerantan grad i ovo što se desilo nas je sve šokiralo. Jednostavno ne možemo vjerovati da se to desilo u Bosanskoj Krupi jer je to grad u kojem nema nekih većih problema”, naveo je.

Dodao je da se nada da će nadležni provesti sve moguće istrage.

“Da će se naći pravi razlog, da će sudstvo i nadležne institucije odraditi svoj posao. Ovom prilikom pozivam građane Bosanske Krupe da ostanu mirni, da ne podliježu bilo kakvim pričama kojih će sigurno biti. Da prate portale umjereno i da sve komentare koji se dešavaju na ovakvu strašnu stvar uzimaju s rezervom jer su nekad zlonamjerni i da prate one medije koji se ozbiljno bave poslom i da se što prije pokušamo vratiti u neki normalan život jer ovo su nenormalne okolnosti”, istakao je Halitović koji je izrazio saučešće porodici ubijenog policajca, a njegovom kolegi je poželio brz oporavak.

Podsjećamo, sinoć je maloljetnik (2009.) ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i napao policajca Ognjena Marana nožem koji je preminuo uslijed povreda. Njegov kolega Avdo Hasanović je teško ranjen i trenutno je hospitalizovan u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubljankić” i u stabilnom je stanju.

Maloljetnik je odmah sinoć uhapšen i pod nadzorom je policijskih organa.

U Bosanskoj Krupi su pojačane mjere sigurnosti, a jake policijske snage su gotovo na svakom koraku bile tokom noći.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!