Gradonačelnik Gradačca za N1: Naš vrijedni grad obavijen je tugom

Vijesti 11. aug 202313:44 0 komentara
N1

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić javio se za N1 nakon stravične tragedije koja je pogodila ovo mjesto. Potraga za ubicom Nerminom Sulejmanovićem se, kaže, odvija u konkretnom pravcu. Poručuje da nema mjesta panici, ali da opreza svakako nikada nije dosta.

“Naš vrijedni grad obavijen je tugom, ovo je nezapamćen čin za Gradačac”, započeo je načelnik, nakon stravičnog ubistva žene kojeg je počinio i snimao Nermin Sulejmanović, dodavši kako se o motivima trenutno ne može govoriti.

Ubica iz Gradačca se oglasio na Instagramu, prijeti da će nastaviti ubijati

“U Gradačcu je na snazi jedna vrsta vanrednog stanja. Izdata je naredba građanima da se sklonu sa javnih površina. Policija intenzivno traga za ubicom, ojačane snage su na terenu, nadam se da će agonija brzo prestati”, nada se Dervišagić.

Iznio je i razočarenje činjenicom da je monstruozan čin prikazan i na društvenim mrežama.

Kaže – do sada je sigurnosna situacija bila na visokom nivou.

“Nažalost, izgleda da dijelimo sudbinu cjelokupnog društva. Mreže postaju negativan nosilac aktivnosti u ovom smislu. Građanima mogu reći da, iako je sitacija vanredna, koliko-toliko pod kontrolom. Nezvanično, potragga za ubicom usmjerena je u konkretnom pravcu, brzo očekujemo informacije, Nema potrebe za panikom , ali opreza nikad dosta.

Napominje da je ovaj gradić jutros bio prepun, jer je petak pazarni dan. Trenutno vlada muk. Dervišagić zaključuje kako nema potreba za panikom, ali da opreza nikada nije dosta.

Sve informacije o potrazi za monstrumom pratimo na BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!