Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković gost Novog dana

Vijesti 13. jun 202216:27 > 16:38 0 komentara
N1

Gost "Novog dana" je Edin Forto, predsjednik "Naše stranke" s kojim razgovaramo o dokumentu sačinjenom na sastanku bh. političara sa Charlesom Michelom i Josepom Borrellom.

Kakva atmosfera je vladala tokom pregovora, šta je BiH dobila s novim dokumentom, kako komentira činjenicu da čelni ljudi opozicije u RS-a nisu potpisnici dokument, ko je dobitnik cjelodnevnog sastanka u Briselu sa premijerom Kantona Sarajevo razgovaramo sutra od devet sati.

Od 16. do 18. juna održava se najstarija naučna konferencija iz oblasti elektrotehnike i računarstva u Bosni i Hercegovini. Konferencija “ICAT 2022”, čiji je glavni pokrovitelj i telekomunikacijski partner Telemach BH, održava se po 28. put i okupit će više od 100 učesnika iz brojnih zemalja svijeta. O ciljevima, temama i važnosti Konferencije ICAT 2022 u “Novom danu ” govore Jasmin Velagić, dekan Elektrotehničkog fakulteta UNSA i Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Federalni zavod za zapošljavanje u saradnji sa projektom „Unapređenje istraživanja tržišta rada“, koji finansira Evropska unija, izradio je izvještaj “Istraživanje tržišta rada u Federaciji BiH – Koju školu upisati” sa ciljem boljeg informiranja učenika, roditelja i donosilaca politika o stanju i ponudi srednjoškolskog obrazovanja u Federaciji BiH. O izvještaju koji se odnosi na ponudu srednjeg stručnog obrazovanja i mogućnosti školovanja po završetku osnovnog u “Novom danu” govore: Ranko Markuš, rukovodilac projekta i jedan od autora Izvještaja i Omer Korjenić iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Nakon što su se navijači iz Crne Gore organizirali da prikupe finansijsku pomoć za kupovinu novog kombija bh. državljanima, pridružio im se gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković s kojim razgovaramo o nemilom događaju koji je iznjedrio pozitivnu priču, ali i Bosni i Hercegovini i Podgorici, kao i o bureku nakon remija u igri reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Naš gost je Kasim Džajić, organizator “VII Media Neretva Regate” s kojim razgovaramo o novom druženju pripadnika “sedme sile” s ciljem očuvanja Neretve i ljepota konjičke regije. U okviru “VII Media Regate” očekuju se djelatnici iz više od 24 medija širom BiH. Događaj je ove godine podržao i Grad Konjic.

Najnovije informacije iz oblasti sporta donosi Semir Mustafić, kulture i showbiznisa Adrijana Gavrić, a svjetske aktuelnosti Esmir Milavić.

“Novi dan” u utorak gledajte od 8 do 11 sati.

Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!