Spahić za N1: Izvinjenje gospodinu koji nije vakcinisan, poziv da ponovo dođe

Vijesti 11. maj 202108:42 > 09:15 1 komentar
N1

Ademir Spahić, glavni medicinski tehničar u JU Dom zdravlja KS, govorio je u Novom danu na N1 o nastavku vakcinacije u Kantonu Sarajevo.

Kako je kazao, epidemiološka situacija u KS je zadovoljavajuća što ne daje pravo da se građani ne pridržavaju propisanih mjera.

“Dosta naših sugrađana koji su bili u nedjelju pozvani za ponedjeljak, njih oko 400 i nešto je reklo da ne želi da se vakciniše od pozvanih oko 1.200. Jučer smo 803 vakcinisana naša sugrađana. Od danas kreću hemodijalizini i transpalntirani pacijenti”, naveo je Spahić.

Govorio je i o slučaju osobe koja je došla da se vakciniše, a koja je odbijena zato što mu, kako navode mediji, fale dva mjeseca do napunjenih 75 godina.

“Ja se ovim putem u svoje lično ime i u ime svih uposlenika koji rade u vakcinalnom punktu u Zetri izvinjavam gospodinu i pozivam ga da dođe. Napravljen je jedan nonsens, ne bih sada ulazio u meritum ko je to uradio. Svako jutro imamo brifing, greška je napravljena, više se neće ponoviti i izvinjavam se još jednom. Gospodina pozivam da dođe da se vakciniše danas”, naveo je on.

U sarajevskoj dvorani Zetra danas je nastavljena vakcinacija građana Kantona Sarajevo, a kako javlja reporter N1 Faruk Zametica, interes stanovnika glavnog grada BiH za imunizaciju i dalje je veliki.

Podsjećamo, vakcinacija je započela jučer, a osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS je uputio pozive građanima za vakcinaciju i to: starijim od 75 godina, hemodijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima sa Down sindromom, hroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare