Grubešić nakon presude Čauševiću: Veliki napori Tužiteljstva su urađeni

Vijesti 27. maj 202110:27 1 komentar
N1

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, osuđen je na devet godina zatvora. Prvostepenom presudom naloženo je i oduzimanje imovine u vrijednosti od 1,7 miliona KM. Anes Sadiković osuđen je na dvije godina zatvora. Sadikovićeva advokatica Adna Dobojlić je rekla će u zakonskom roku uložiti žalbu kad dobiju otpravak presude.

“Mišljenje je potpuno nepromjenjeno nakon što sam zaprimila optužnicu i saslušali sve dokaze Tužilaštva u sudnici, danas smo u dijelu obrazloženja presude čuli da se presuda bazira na pretpostavkama, u smislu iznosa novca koji se stavlja na teret Anesu Sadikoviću. Mi ćemo u zakonskom roku uložiti žalbu kad dobijemo otpravak presude“, istaknula je.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kazao je da je sudski postupak bio dugotrajan i prvostupanjska presuda je osuđujuća što je vrlo bitno jer se radi o predmetu za korputivna kaznena djela.

“Kada dobije pisani otpravak presude, tužitelj će donijeti odluku o pisanju žalbe o ovom predmetu, vjerovatno na oslobađajući dio presude, manji dio presude koji je oslobađajući, te i u pogledu visine kazne prvostupanjskih presuđenih. Presuda je osuđujuća. Veliki napori Tužiteljstva su urađeni. Bitno je da se procesuiraju predmeti visoke korupcije”, naglasio je Grubešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare