GSS u “akciji spašavanja” u Zavodu Pazarić

Vijesti 28. dec 202120:02 0 komentara
GSS Sarajevo

Ekipa Gorske službe spašavanja Sarajevo danas je priredila trenutke radosti za korisnike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Pripadnici GSS-a su im dostavili novogodišnje poklone spuštanjem niz zgradu jednog od objekata Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

“Koliko posebne radosti je samo stalo u Javnu ustanovu Zavod Pazarić zahvaljujući posjeti vrijedne ekipe Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevo. Naime, da nisu samo spremni spašavati živote, nego donositi i radost onima koji trebaju podršku drugih potvrdili su organiziranjem dostavljanja novogodišnjih slatkih poklona i to spuštanjem niz zgradu jednog od objekata ustanove. Djeda Mrazovi, hrabri ‘Gorštaci’ su uz pomoć vrijedne ekipe brojne poklone spustili niz zid i uručili korisnicima”, saopćili su iz GSS-a Sarajevo.

GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo

Kako su pojasnili, najljepši način da se završi godina jesu dobra djela prema onima koji trebaju pomoć, a najljepša nagrada je široki i iskreni osmijeh pun zahvalnosti i ljubavi koji se dobije zauzvrat.

“Zbog poštivanja epidemioloških mjera odlučili smo organizirati akciju dostave paketića i kroz spuštanje niz objekat,te na taj način ‘spasiti i poklone’ za ove dobre ljude koji žive u Zavodu. Uspjeli smo ovako uručiti paketiće bez okupljanja velikog broja ljudi. Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo uz pomoć društveno odgovorne kompanije HIFA-OIL, organizovala je podjelu ovih paketića. Pored 150 novogodišnjih paketića, obezbijedili smo i higijenske potrepštine neophodne Zavodu i njegovim korisnicima. Ovom prilikom se zahvaljujemo našem sjajnom partneru koji je podržao našu inicijativu dodjele paketića te se radujemo budućoj saradnji. Želimo korisnicima i uposlenicima sretne novogodišnje praznike dok koračamo zajedno brže, više i jače ka 2022. godini”, objavili su iz GSS-a Sarajevo.

U znak zahvalnosti direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić gostima je uručio rukotvorinu korisnika uz zahvalnicu, dok su prigodnim programom ovu vrijednu ekipu nagradili i članovi art sekcije JU Zavoda Pazarić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!