Guzin o neredima u Mostaru: Još samo fali da neko izgubi život

Vijesti 26. apr 202114:06 > 15:36 0 komentara
N1

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara Zlatko Guzin rekao je da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona pozvati da se donesu potrebne odluke i mjere da bi se prevenirale stvari poput onih iz subotnje večeri, kada su se desili neredi u mostarskom naselju Donja Mahala.

Pozvat ćemo i preporučiti na prvoj narednoj sjednici Skupštine HNK i apelovat ćemo da se donesu potrebne odluke i mjere da bi se prevenirale ovakve stvari i naredni incidenti. To nije nadležnost gradskih vijećnika, ali trebamo imati adekvatne informacije od MUP-a HNK i o tome šta ih sprečava da se ovakve stvari ne bi dešavale“, rekao je Guzin.

Tokom policijskog sata 50 ljudi gradom hoda, ugrožava živote građana i imovine. Zašto se to dešava? Morat ćete od MUP-a HNK zatražiti informacije, tako da se donese adekvatna odluka i da MUP HNK poduzme sve neophodne mjere, posebno za 8. maj i derbi utakmica Zrinjskog i Veleža, odnosno da se poduzmu sve aktivnosti da bi se spriječili bilo kakvi incidenti“, dodao je.

Istakao je i da je evidentno da se ne poštuje policijski sat i da se radi o povratnicima.

Ako nekoga ne sankcionišete, naravno da će ponoviti krivično djelo i zato pozivamo nadležne osobe da rade svoj posao. Još samo fali da neko izgubi život“, poručio je.

Naveo je i da je stav Kluba vijećnika da se pozovu nadležne osobe iz MUP-a HNK da bi se dobile adekvatne informacije.

U subotu oko 23 sata u ulici Donja Mahala skupina od 50-ak huligana – navijača Zrinjskog – sukobili se sa mještanima i tada je došlo do velikog incidenta.

Do sada je identificirano deset sudionika ovog incidenta, isto toliko je privedeno i nad njima se vrši kriminalistička obrada a jedna osoba je ozlijeđena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!