Gužva u popunjenoj fotelji, Slavenko Ristić potencijalni kandidat

Vijesti 13. mar 202313:21 0 komentara
trb.ba

Šesnaest stranaka podržava opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, među njima i Republička stranka Srpske, koja ipak nije potpisala zajednički sporazum iniciran od SNSD-a.

Lider te stranke, inače poslanik u NSRS, upravo u klubu SNSD Slavenko Ristić, za N1 pojašnjava za da jeste za opoziv Ljubiše Petrovića, ali ne za blokovsku podjelu Bijeljine na tabore SNSD i SDS.

“Petroviću ne zamjeram mnogo stvari. Mislim da je kao čovjek vjerovatno dobar čovjek. Sjetio sam se definicije Orvelove ‘politika je vještina realno mogućeg’, to realno moguće gradonačelnik nije iskoristio do kraja. Mislim da je trebao da više vodi računa o svom gradu, a manje se bavi visokom politikom. Ne želim da Bijeljina postane poprište sukoba dvije najveće političke partije, jer to neće nikome ovdje dobro donijeti”, govori nam Ristić.

N1: Mislite li da će to što će Petrović eventualno biti opozvan značiti prestanak sukoba te dvije stranke?

“Naravno da neće. Prirodan tok stvari jeste da će pozicija i opozicija biti suprotstavljene. Ali, vještina relano mogućeg, Semberija zavisi i od Vlade RS… Semberija, Bijeljina nije nezavisna, nije država u državi, ne možemo biti ignorantni, moramo sarađivati u interesu svih nas. Ja želim da ovaj grad ide naprijed, da se razvija, da ima konekciju i sa Banjalukom i sa Vladom, ko god je u Vladi”, odgovara Ristić.

N1 :Je li RSS potpisao sporazum sa koalicijom oko SNSD?

“Nije, principi nisu bili sporni, ali to nije ni bio sporazum. Mi smo najmlađa politička partija, ne dozvoljavamo neke nesuglasice koje u kontinuitetu pokušavaju nametnuti velike političke partije. Mi funkcionišemo kao koalicija i ne sumnjamo da će opoziv uspjeti”, naveo je.

Ristić je u kuloarima označen kao jedan od potencijalnih budućih kandidata za gradonačelnika Bijeljine, s tim da se SNSD s tim ne slaže. Diplomatski odgovara na te navode, ali ne negira da bi prihvatio kandidaturu ukoliko bude predložen.

“Slaven Ristić želi da bude koristan svom narodu. Odluka da živim u Bijeljini je samo moja odluka. Da li hoću da budem gradonačelnik, to ne zavisi od mene, zavisi od građana i dogovora u kaoliciji”, istakao je.

N1: Ukoliko vas neko kandiduje?

“Vi ste vrlo vješt novinar, vjerovatno hoću prihvatiti, ali to je stvar dogovora u koaliciji”, odgovorio je.

RSS nije bio dovoljno uvažen u koaliciji, a javno je Ristić isticao nezadovoljstvo lokalnim, bijeljinskim SNSD-om.

Dok je potpisivan sporazum o opozivu SDS-ovog funkcionera Ristić je bio u Namibiji poslovno, ali nije izostao naknadni tvit: “Vratio sam se, osunčan afričkim suncem, pun elana i B vitamina. A razumijem da je naš narod pocrnio malo od muke, a malo jer mu je voda stigla do usta. Bojim se da ne uđe u nos i uši pa šta onda?”.

Lider RSS, u NSRS je izabran na listi SNSD-a, a imao je oko 10 000 glasova. Direktor je Tehničko-remontnog zavoda Bratunac, a u žižu javnosti dospio je zbog afere pokretna bolnica koju je u pandemiji nabavio, ali zbog brojnih kritika da bolnica nije bolnica, već šator sa slabim medicinskim funkcijama, koji je i pretplaćen, posao sa Vladom i Institutom za javno zdravlje je obustavljen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!