Gužve na graničnim prelazima na sjeveru BiH

Vijesti 08. jan 202217:43 1 komentar
GP Slavonski Brod (Screenshot/BIHAMK)

Na pojedinim graničnim prelazima na sjeveru Bosne i Hercegovine zabilježene su kolone vozila. Gužve su na izlazima iz BiH.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanski Novi, Gradina, Bosanska Kostajnica, Orašje i Bosanska Dubica.

GP Bosanski Brod (Screenshot/BIHAMK)
GP Brčko (Screenshot/BIHAMK)
GP Slavonski Brod (Screenshot/BIHAMK)
GP Gradiška (Screenshot/BIHAMK)
GP Gradiška (Screenshot/BIHAMK)
GP Gradina (Screenshot/BIHAMK)

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar, a u južnim krajevima pretežno suh. Zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo puteve: Jablanica-Posušje (preko Blidinja), Turbe-Banja Luka (na području Vlašića) i Glamoč-Mrkonjić Grad (na području Mliništa). Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare