Gužve na sarajevskom gradskom groblju Vlakovo prvog dana Bajrama

Vijesti 21. apr 202310:05 0 komentara
N1

Nakon Bajram-namaza građani Sarajeva uputili su se na gradsko groblje Vlakovo gdje su zabilježene ogromne gužve.

N1

Gužve su zabilježene već na izlazu sa sarajevske zaobilaznice i na samom ulazu u groblje.

N1

Građani prvog dana Bajrama posjećuju vječni počinak najmilijih, a drugog dana Bajrama inače se obilježava kao Dan šehida.

N1

U hutbi na bajram-namazu reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, posebno poglavlje posvetio je šehidima.

“Šehidi vječno stoje kao svjetionik na našem putu slobode. Mnogo puta stradali su naši najmiliji, bez ikakve krivice, u zločinima i u genocidu. Sjećanja na njih ne mogu izblijediti, niti se njihovi dželati mogu zaboraviti. Sada smo svjesniji tvojih riječi gospodaru u kojima si rekao: Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima mi dajemo pobjedu sad jednima, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide, Allah ne voli nasilnike. Domovina je zavičaj, rodna gruda, ona koja se voli kao život. To je ono što nam je milo i sveto. Mi volimo ovu našu zemlju srcem i dušom, i onda kada od nje živimo daleko u tuđini. Nosimo je sa sobom, i u snu i na javi. Svaka njena praška je kap naše krvi, svaki njen kamen je kula u kojoj stražari gazija. I zato neka nam niko ne dira u našu domovinu i neka ne iskušava našu odlučnost. Budimo zajedno”, poručio je Kavazović.

Reis Kavazović: Podredimo svoje ambicije zajednici u kojoj živimo (FOTO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!