“Hajde neka 2.000 Srba ili Hrvata dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći”

Vijesti 24. sep 202212:27 21 komentara
Zoran Milanović (N1)

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se osvrnuo na izjavu premijera RH Andreja Plenkovića, koji je pozvao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti.

“A što sam ja radio posljednjih godinu dana”, upitao je Milanović.

Te nastavio…

“Neke stvari radite na vrijeme ili ih ne radite. Ja sam morao istresti iz džepova cijeli NATO i negdje gdje to nije primjereno govoriti o tome. O besmislenosti mandata visokog predstavnika koji koristi svoje ilegalne ovlasti samo protiv Hrvata. Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu. Imaš li ovlasti ili ne? Ako imaš, zašto onda daješ u javnu raspravu”, kazao je hrvatski predsjednik.

Milanović se osvrnuo i na nedavne proteste ispred OHR-a kada su građani u Sarajevu poručili Schmidtu kako ne žele dalju segregaciju i “podjele na torove”.

“I onda ti 5.000 galamdžija izađe na ulice, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku ženiti kćer. Hajde neka dvije tisuće Srba ili Hrvata iz Mostara dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći. I sada Andrej Plenković poziva na nešto. Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže”, zaključio je Zoran Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad