Haris Zahiragić u “Danu uživo”: SDA je apsolutni pobjednik izbora u Sarajevu, nisam iznenađen pobjedom Mandića

Vijesti 17. okt 202417:04 > 17:16 3 komentara

Potpredsjednik SDA Haris Zahiragić gostovao je u Danu uživo na N1 gdje je govorio o izbornim rezultatima koje je ova stranka ostvarila.

“S obzirom koliko smo glasova dobili, imat ćemo više od 300.000 glasova i time će SDA biti ubjedljivo prva stranka i pobjednica lokalnih izbora. Zabilježen je rast u odnosu na prošle izbore i ovo bi bio na neki način rekordan rezultat SDA”, kazao je Zahiragić i dodao:

“Ne stavljam fokus na broj vijećnićkih pozicija nego na broj glasova koje je dobila stranka. Kada su gradonačelnička mjesta u pitanju, SDA ima ubjedljivo najveći broj mjesta u FBiH”.

Zahiragić je kazao da je SDA apsolutni pobjednik izbora u Sarajevu.

“Apsolutni smo pobjednici izbora u Sarajevu. Preliminarni dogovori su bili takvi da smo definisali ime Faruka Kapidžića s kojim su se svi saglasili. SDA je u KS prva stranka sa 45.000 glasova. Druga naredna stranka su SDP, NiP i SBIH sa svega 25.000 glasova”.

Kada je riječ o Ibri Berilu i njegovoj pobjedi iako je u zatvoru, Zahiragić kaže:

“Ovo je peta neistina koju ste iznijeli u minuti i onda kažete “dobro”. Nijedan apartman nije na Berilu, ako bude presuđen neka odgovara. Ako Berilo bude osuđen, neće više biti u SDA”.

Za pobjedu Mandića je kazao:

“Nije me iznenadila pobjeda Mandića i nije mi nešto ubjedljiva”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare