Helez na obilježavanju Dana OS BiH: Simbol državnosti i najveći integrativni faktor društva

Vijesti 30. nov 202312:43 4 komentara
N1/F.Z.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je poručio da su OS BiH simbol državnosti države, kao i najveći integrativni faktor u BiH.

“Kao što znate, danas je 18 godina od postojanja OS BiH. Nikakva tajna nije da su OS BiH nastale iz tri vojske koje su međusobno ratovale. Danas kad to posmatrate ne možete to ništa primijetiti, to je jedan integrisani faktor bh. društva. Danas imamo još jednu svečanost i slavlje, a to je donacija o EU u visini od 20 miliona eura za pomoć deminerskom bataljonu, 34 vozila hitne pomoći”.

Dodao je da će se nastaviti sa obezbjeđivanjem boljih uslova

“Mi ćemo nastaviti sa obezbjeđivanjem boljih uslova pripadnicima OS BiH, a to su veća primanja. Kao što vidite, ovo je samo dio arsenala i naoružanja koje imamo. S ponosom možemo reći da imamo visoko rangirane grupe sa NATO standardima. Također, želim da istaknem da imamo svoje ocjenjivače. Želim da se zahvalim svima vama, svima koji su došli da uveličaju naše slavlje i da čestitam posebno pripadnicima OS BiH sa porukom da su Oružane snage simbol državnosti BiH i najveći integrativni faktor u BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare