Helez: Riješio sam spor sa Nešićem, nisu to bile uvrede, šteta je što sluša Dodika

Vijesti 23. nov 202307:43 1 komentar
F.Z./N1

Ministar odbrane BiH Zukan Helez ugostujući u Pressingu govorio je o radu Vijeća ministara BiH, ali i o odnosu sa kolegom ministrom sigurnosti BiH Nenadom Nešićem s kojim je imao "pravi mali medijski rat".

Na konstataciju da su se dva ministra javno vrijeđali nazivajući jedan drugoga raznim “pogrdnim” nazivima, Helez kaže kako je to iza njih.

“Nisu to bile uvrede. Ja sam pustio Nešića i upozorio sam ga, a on je branio Dodika, onda sam mu morao odgovoriti. Sramota je za BiH da se dva ministra svađaju. Problem je što oni slušaju Dodika samo. Meni je stranački šef Nikšić i samostalno radim. Niko me ne zove da mi kaže šta trebam raditi, bez ikakvog sufliranja. I oni bi sami uradili neke stvari, ali ne mogu. Riješili smo taj spor. Puno Nešićevih tačaka prolazi na sjednicama Vijeća ministara BiH. Nedavno je bio u namjenskoj prozvodnji Binas u Bugojnu i tu nema nikakvih problema i sve to funkcioniše. Njima je teret Dodik i pritisak od šefa. Nešićeve tačke često budu usvojene na Vijeću ministara”, kazao je.

Helez u Pressingu: Cikotić i Turković su napravili zastoj na putu BiH ka NATO savezu

Na konstatacije da Vijeće ministara ne radi kako bi trebalo, bar tako kažu iz opioizicije, Helez kaže:

“Ako se vratimo, prije tri godine, kada sam išao kod bivšeg američkog ambasadroa, kada su se povukli kadrovi RS-a uz prijetnju da će prenijeti nadležnosti države na entitete, bila je potpuna blokada i nijedan zakon se nije usvojio. Niko nije znao šta će sa BiH. Danas radimo i imao odličnu saradnju i sa ministrima iz HDZ-a i na svakoj sjednici usvojimo mnogo dobrih stvari u korist BiH”, rekao je Helez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare