Helez saopštio radosnu vijest za preko 6.000 pripadnika OS BiH

Vijesti 05. jan 202419:52 1 komentar
N1/F.Z.

"Danas će uz platu biti isplaćena i stimulacija za 6.899 pripadnika Oružanih snaga BiH sa najnižim primanjem", objavio je u petak ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez.

On je na zvaničnom Facebook profilu napisao kako je ovo prvi put da će ovoliki broj stimulacija biti isplaćen od osnivanja Oružanih snaga. Naveo je i kako je svaka od ovih stimulacija zaslužena.

“Pripadnici OS BiH vrijedno rade i ispunjavaju svoje obaveze i zadatke. Da se kao faktor za ulazak u NATO savez uzima samo spremnost, stanje i obučenost pripadnika OS BiH, siguran sam da bismo do sada bili punopravna članica NATO saveza. Dokaz za to je bataljonska grupa lake pješadije Oružanih snaga naše države, koja je ocjenjena od strane NATO instruktora “NEL 2“ i “ combat ready“ ocjenom. Ova bataljonska grupa je već sada spremna, istrenirana i organizovana da učestvuje u svim međunarodnim misijama podrške miru po najzahtjevnijim NATO standardima”, naveo je Helez.

Ministar je poručio kako je naša trajna obaveza nastaviti činiti sve kako bi pripadnici OS BiH imali odgovarajuće uslove za obavljanje svakodnevnih dužnosti te bili što spremniji za izvršenje zadaća koje im se postavljaju.

“Moj cilj je zanavljanje i popuna Oružanih snaga BiH, nabavka adekvatne opreme, stvaranje adekvatnih uslovi života i rada, kako bismo privukli i zadržali najkvalitetniji mlade ljude u sistemu odbrane Bosne i Hercegovine”, kazao je Helez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare