Hitni sastanak ministara obrazovanja: Krenuti sa aktivnostima suzbijanja nasilja

Vijesti 17. jun 202312:41 0 komentara
Vlada KS

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota Muminović odazvala se pozivu ministrice obrazovanja i nauke u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine prof. dr. Jasne Duraković na hitni sastanak kantonalnih ministara obrazovanja, koji je održan jučer.

“Tragični uznemirujući događaj, koji se desio u osnovnoj školi u Lukavcu, u Tuzlanskom kantonu, bio je povod da napravimo pregled aktivnosti u obrazovnim sistemima u kantonima, a koje se provode s ciljem suzbijanja nasilja. Istovremeno, razgovarali smo o potrebi detekcije slabih tačaka unutar naših sistema”, izjavila je ministrica Hota-Muminović.

Ibrahimović: Moramo osmisliti školu, u velikoj mjeri je obesmišljena

Istakla je da će se snažno zagovarati veća ulaganja u obrazovanje u budžetima svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

“Moramo oznažiti resurse svih servisa kroz koje realiziramo javne politike. To podrazumijeva angažman dodatnih profesionalaca, kao i stalno stručno usavšavanje svih koji se bave provođenjem javih politika. Što više dobrih alternativa ponudimo djeci i mladima to će rezultati biti bolji. Obrazovanje je skupo. Neznanje je još skuplje”, naglasila je ministrica Hota-Muminović, saopćeno je danas iz Vlade KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!