Hljeb (ne)će poskupiti u RS-u

Vijesti 04. dec 202310:12 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Cijene pšenice i brašna na tržištu dosta su niže u odnosu na raniji period, pa poljoprivrednici, ali i mlinari kažu da je došlo vrijeme da cijene hljeba i pekarskih proizvoda budu niže.

No sa tim se ne slažu u pekarskom sektoru. Saša Trivić, predsjednik Udruženja pekara Republike Srpske i vlasnik pekarsko-slastičarskog društva “Krajina klas”, kaže da će čak cijene hljeba rasti ukoliko minimalna plata bude iznosila 1.050 KM.

” Ako ne bude značajnog rasta minimalne plate, za očekivati je da cijene hljeba i pekarskih proizvoda budu na ovom nivou. Mi još trpimo prošlogodišnje minuse, a plate i dalje rastu, tako da niže cijene ne možemo očekivati”, kaže Trivić

Zoran Kos, predsjednik Udruženja mlinara Republike Srpske, poručuje kako cijena vreće brašna od 25 kilograma  košta od 20 do 25 KM, te da cijena hljeba isključivo zavisi od pekara.

“Cijena pšenice se sada kreće od 170 do 250 eura za tonu, tako da su se cijene vratile na period prije pandemije”, kaže Kos i dodaje da se cijene pšenice sigurno neće mijenjati u narednom periodu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!