HNS: Čini se šteta Bošnjacima muslimanima kao starom europskome narodu

Vijesti 23. dec 202116:18 8 komentara
HNS

Hrvatski narodni sabor ocijenio je kako istup čelnika SDA Bakira Izetbegovića o tome "kako će se podići islamski svijet' kako bi podržali Bošnjake muslimane izaziva zabrinutost jer predstavlja nastavak radikaliziranja stanja u Bosni i Hercegovini".

Iz HNS-a su dodali kako takve neodgovorne izjave dodatno produbljuju krize koje vrlo brzo mogu s verbalnoga prerasti i u eskalaciju nasilja.

“Uz to ovakvim istupima čini se golema šteta Bošnjacima muslimanima kao starom europskome narodu. Ne tako davno svjedočili smo što znači podizanje toga svijeta i nasilja, a o tome govore brojni zločini koje su tijekom posljednjeg rata počinili mudžahedini i drugi fanatici koji su na poziv bošnjačkoga vodstva stizali u BiH. U odorama Armije RBiH pripadnici postrojbe El Mudžahid činili su masovne zločine nad Hrvatima u Bikošima, Maljinama, Travniku, Križančevu Selu, nad zarobljenom bugojanskom skupinom za čijih se 15 tijela još uvijek traga”, kazali su iz HNS-a.

HNS dodaje kako je „nekoliko napadača na američke tornjeve 11. rujna se po izvještaju američkog Kongresa prije tog terorističkog čina borilo u Bosni i Hercegovini, a nakon rata dogodili su se brojni teroristički napadi na Hrvate povratnike u središnjoj Bosni.“

HNS BiH poziva sve političke dužnosnike i ukupnu javnost da prestanu s upućivanjem ratnohuškačkih izjava, prijetnji i uvreda. Budućnost BiH nije u nekakvim neprirodnim savezima. Kako bi ostvarili željeni put, potrebno je provoditi reforme koje će nas sve zajedno okupiti oko zajedničkoga cilja – euroatlanskih integracija, zaključuje HNS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare