Hodžić tvrdi: Na kantonalnoj listi SBiH su se našli kandidati koji su u isto vrijeme bili u SDA

Vijesti 14. jun 202418:40 > 20:41 0 komentara

Nakon što je prošle godine napustila Stranku za Bosnu i Hercegovinu, Admela Hodžić je od tada samostalna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo. Shodno tome, kao neko ko je bio u sastavu SBiH komentarisala je i najnoviji dogovor ove i stranke SDA i DF-a da podrže međusobne kandidate za načelnike općina na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

Hodžić je prije svega još jednom podsjetila zbog čega je napustila SBiH navodeći da je bila nezadovoljna odnosom koji je dobila u toj stranci.

“U stranku sam ušla kao zastupnica u KS uz neki korektan dogovor kako ćemo raditi u narednom periodu. Vjerujem da mogu imati boljeg kadra od mene budući da se nije ispoštovalo ono što smo dogovorili. Ja sam prošla jedan dio te kampanje koji je bio veoma težak. Nisam imala podršku. Osvojila sam još jedan mandat i napustila sam stranku. U prvoj sedmici kampanje sam znala da ću je napustiti kada sam vidjela kako je organizovana i kada sam pitala gdje sam ja i s kim na bilboardima jer me nije nigdje bilo i gdje je moj materijal dobila sam odgovor da je predsjednik tako odlučio. Ako je tako predsjednik odlučio onda uredu ja ne mogu ničije odluke mijenjati, ali isto tako ne može niko ni moje”, ispričala je Hodžić.

Njena bivša stranka SBiH je zajedno sa SDA i DF-om ovih dana ostvarila dogovor za izlazak na ovogodišnje lokalne izbore. Naime, oni su svoje planove i kandidate predstavili jutros, ali je suština dogovora da međusobno podrže kandidate za načelnike općina. Naprimjer, kada stranka SBiH predloži kandidata, iz DF-a i SDA će ga također podržavati i neće opstruirati njegov izbor. Dakle, nije riječ o koaliciji niti zajedničkim kandidatima, ali je dogovor baziran na povjerenju budući da nije potpisan nikakav ni sporazum.

Upitali smo Hodžić kako komentariše navedeni dogovor?

“Želim im svu sreću jer morate znati da su na kantonalnu listu SBiH došli članovi koji su bili u SDA. Dobili su vrlo visoka mjesta na listi i onda su napustili SDA. Ne znam da li je ovakva saradnja postojala i ranije, ali vjerujem da nije ništa isključeno”, poručila je Hodžić.

Za svoje dalje djelovanje Hodžić je rekla da planira da se više posveti svojoj struci, ali da nije isključeno da se u narednom periodu priključi i određenoj stranci i da će opet biti na listi, ali nije precizirala koja bi to politička opcija mogla biti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!