“Hranjen će nas izgleda koštati milijardu, a nesretni Vc je spomenik nefunkcionalnosti Bosne i Hercegovine”

Vijesti 07. aug 202417:28 0 komentara

Projekti sprovedeni u djelo - oni na Bjelašnici, a sve na štetu države - tek sada su u fokusu javnosti hapšenjem dugogodišnjeg načelnika općine Trnovo, Ibre Berila. Istovremeno, o efikasnosti države svjedoče i brojni drugi - nikada u djelo sprovedeni projekti. O tome smo razgovarali sa novinarom Rankom Mavrakom.

Vrlo brzo kandidati će ponovo birače zasipati lažnim obećanjima. Hoće li ih birači ponovo progutati? Iz ciklusa u ciklus obećavaju se projekti koji nikada ne zažive, ili se ne privedu kraju. Jedan od njih je i tunel Hranjen koji je sa prvobitnih 70 miliona stigao 352 miliona KM, koliko je do sada odobreno i što je najgore, ne vidi se kada će biti završen?

“Kako je krenulo, tunel Hranjen će nas izgleda koštati milijardu maraka. Tako se ovdje pravi autocesta – uđe se na ‘neistraženi’ teren i onda se cijene povećavaju u ovisnosti o tome ko se sve ugrađuje u te cijene. Želim podsjetiti na činjenicu da je bruka i sramota da Bosna i Hercegovina već dvije i pol godine čeka da se dovrši nesretni most kod Počitelja. I sa novom upravom je isto kao i sa starom. Uvijek se nađe neka priča, dok novci cure, bez odgovornosti. Zato i nesretni koridor Vc koji se gradi već tri desetljeća predstavlja spomenik nefunkcionalnosti Bosne i Hercegovine u kojoj se promašaji honoriraju. To se neće promijeniti dok imamo vlast koja se temelji na načelu da se ne zadire u tuđe interese”, stava je Mavrak.

Nakon što je uhapšen dugogodišnji načelnik opštine Trnovo u Federaciji BiH, Ibro Berilo, pokrenula se priča o tome treba li ograničiti broj mandata načelnika/gradonačelnika u BiH. Očigledno je da mnogi od njih javnim novcem kupuju podršku glasača na izborima. Istovremeno, boračka udruženja iz Trnova pružila su podršku Berilu poručujući: “On je naš uzor i vođa”.

Boračka udruženja iz Trnova pružila podršku Berilu: “On je naš uzor i vođa”

“To je jasan pokazatelj da je žalosno na šta su spale određene boračke i slične udruge, koje služe kao ‘support’ određenim politikama. Na osnovu toga ostvaruju iznos prihoda, političari su od onih koji bi trebali prezentirati ratne stradalnike napravili potporu za svoju vlast”, navodi Mavrak.

Vjeruje kako ideja o ograničavanju broja mandata načelnicima, iako zaanimljiva, neće riješiti ništa, sve dok ostali zakoni ne profunkcionišu.

“Oni koji su navodni domoljubi i branitelji ove zemlje krčme sve ono što je prirodni resurs zemlje i sustavno ga uništavaju za profit”, poručio je još jednom, misleći na trajno izmjenjeni dio Bjelašnice, o kojem se sada nešto više priča nakon hapšenja Berila.

“Svi ćemo otići u zatvor”: Ovo su dosadašnji detalji ročišta Berilu i saradnicima, prisluškivani su im telefoni

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!