Hrvatska stranka BiH: Budite uvjereni da će Hrvati izaći na izbore

Vijesti 01. feb 202210:10 3 komentara
N1

"Posljednjih dana slušamo o neuspjehu pregovora u Neumu a neki to pokušavaju proglasiti i katastrofom. Prestanite plašiti građane i učinite ono za što su vam dali mandat", navodi u saopštenju medijima Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine.

Dodaje i to kako se ništa osim neuspjelih pregoovra nije moglo ni očekivati.

“Međunarodnu zajednicu pozivamo da obustavi sve pregovore sa korumpiranim političarima i strankama koje nam svaki put pred izbore prirede igrokaz kao da ovakav izborni zakon nismo imali posljednjih nekoliko izbornih procesa, ali eto baš sada, kada im se ljuljaju fotelje, to je ključno pitanje. Ako je moto stranaca neka svi budu podjednako nezadovoljni, proširite krug sankcioniranih! Kada se riješimo korumpiranih političara riješit će se veliki broj problema koji sada izgledaju nerješivi”, napisao je Skopljaković.

Naglašava da oni koji postavljaju pitanje da li će Hrvati izaći na izbore ili će ih bojkotirati trebaju znati da je to pogrešna teza.

“Izbore mogu bojkotirati samo stranke koje to žele, jer su stjerani u kut. Budite uvjereni da će Hrvati izaći na naredne izbore, odnosno na referendum za opstanak. Izbori 2022. godine, nisu samo izbori nego je to referendum, referendum da li ćemo ostati i opstati ili ćemo kao i do sada napuštati ove prostore a ostajat će stari i nemoćni”, stoji u saopštenju Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare